Vulin o protestima u Srbiji: Policija će morati da primijeni nasilje

5
Radiosarajevo.ba
Vulin o protestima u Srbiji: Policija će morati da primijeni nasilje
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije / Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da protesti i blokade puteva "nemaju nikakve veze sa ekologijom" i najavio da će policija "reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlaštenjima" i "primijeniti nasilje".

"Prave se nepotrebne tenzije. Ali, ako to zavisi od policije onda će policija reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlaštenjima, onda ćemo morati da primijenimo nasilje", rekao je Vulin u jutarnjem programu TV Hepi, navodeći kako policija "radi sve da do nasilja ne dođe".

Vulin je blokade puteva nazvao - fašizmom, javlja Danas.rs.

Delegacije iz RS stigle u bivšu Dobrovoljačku ulicu: Položili cvijeće i zapalili svijeće

Delegacije iz RS stigle u bivšu Dobrovoljačku ulicu: Položili cvijeće i zapalili svijeće

"Kako nije fašizam kad vi mene na osnovu političke pripadnosti sprječavate da mislim, radim, vjerujem, da se krećem i djelujem. Kako nije?", pitao je Vulin voditelja Milomira Marića i njegovu koleginicu u studiju.

Vulin je rekao da će policija i dalje gdje god bude potrebno raditi svoj posao, ali da se u Ministarstvu razmišlja o mogućnosti uvođenja posebnog broja telefona na koji će građani moći da prijave "maltretiranje, zaustavljanje, blokiranje, sprječavanje, ako neko primjenjuje nasije".

Taj broj, kako je objasnio, koristit će "ako slučajno negdje ne možemo da stignemo, bar da građani znaju da imaju tu mogućnost".

Vulin je vođe protesta nazvao "Rokfelerovim plaćenicima" i ocijenio da mnogi ljudi koji izađu na ulice "i ne znaju" da tako zarade za dnevnice organizatorima.

On je rekao da protesti nemaju nikakve veze sa ekologijom i pitao "koji je to ekološki problem riješen" protestima.

"Evo ovako – da kažemo da će Srbija od danas pa zauvek biti blokirana, da neće se korostiti nijedan autoput, nijedan most. I šta će biti riješeno? Nijedan jedini problem se ne rješava na ovaj način, a pogotovo ne ekološki problem", rekao je Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije