Vukota Govedarica poručio: Šeranić treba da podnese ostavku

0
Radiosarajevo.ba
Vukota Govedarica poručio: Šeranić treba da podnese ostavku
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Alen Šeranić/Vukota Govedarica

Zbog propusta u vezi s aferom "Kiseonik" u trebinjskoj bolnici, Alen Šeranić, ministar zdravlja u Vladi RS trebao bi da podnese ostavku, poručio je u četvrtak Vukota Govedarica, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS). 

On je u Trebinju rekao da ne žele nikog da prozivaju zbog smrtnih slučajeva tokom pandemije u trebinjskoj bolnici, ali odgovore treba da daju oni koji su stručni u institucijama na pitanja šta se to dešavalo, javlja BN televizija.

"Veoma je simptomatično kako je u bolnici Trebinje 40 pacijenata koji su bili na respiratima imalo smrtni slučaj", kazao je Govedarica i naveo da Šeranić treba da podnese ostavku zbog odnosa prema ovom narodu.

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Kako televizija BN podsjeća, "republički inspektor ranije je upozorio ministra zdravlja da se u trebinjskoj bolnici koristi štetan kiseonik, na što resorno ministarstvo nije reagovalo".

Podsjetimo, Agencija za lijekove Bosne i Hercegovine oglasila se u četvrtak nakon što su premijer RS-a Radovan Višković i ministar zdravstva i socijalne zaštite tog entiteta Alen Šeranić predstavili rezultate analize kisika iz UKC RS-a koji je rađen u Beogradu.

Na press konferenciji ranije tog dana Višković je kazao kako je čistoća kisika i viša nego što to standardni propisuju te da je na ovaj način afera 'Kiseonik' u RS-u gotova. Ipak, iz Agencije za lijekove BiH tvrde da ovaj nalaz nije validan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije