Vukota Govedarica isključio Kostadina Vasića iz SDS-a

Fena
Vukota Govedarica isključio Kostadina Vasića iz SDS-a
Foto: Srpskainfo / Vukota Govedarica
Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je iz članstva Kostadina Vasića zbog, kako je saopćeno, teže povrede Statuta te stranke, iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima SDS-a.

"U izjavi od 26. oktobra, koju su prenijeli određeni elekronski mediji i portali, Kostadin Vasić je iznio niz neistina i dezinformacija protiv interesa SDS-a i njenih visokih funkcionera Dragana Mektića, Mladena Bosića i Aleksandre Pandurević", navodi se u saopćenju te stranke.

Nedopustivi su, dodaju, istupi u javnosti koje je Vasić napravio, "identični onima koje režim godinama koristi kada spinuje i lažno otpužuje SDS".

"Takvi istupi predstavljaju grubo kršenje Statuta i Disciplinskog pravilnika SDS-a i neće biti tolerisani, i kao takvi predstavljaju podršku režimu koji nastoji da u Republici Srpskoj uspostavi diktaturu i strahovladu", tvrdi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije