Vukanović tvrdi: Dodik želi Bakiru prodati zgradu od 100 miliona KM u Banjoj Luci

3
Radiosarajevo.ba
Vukanović tvrdi: Dodik želi Bakiru prodati zgradu od 100 miliona KM u Banjoj Luci
Foto: Radiosarajevo.ba/ Screenshot / Dodik/ Vukanović/ Izetbegović

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS, Nebojša Vukanović sinoć je za O kanal govorio o blokadama državnih institucija iz RS-a.

Između ostalog, on je naveo kako član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik ima dva cilja.

Jedan je bio da zamijeni DNS-ovog ministra Miloša Lučića - Igorom Radojičićem ili nekim drugim iz svoje partije. Drugi, ključni cilj je - prodaja zgrade Uprave za indirektno oporezivanje.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

"Cilj je da Dodik proda svoju zgradu, koja se samo vodi na njegovom kumu Miletu Radišiću, procijenjenu čak na 100 miliona KM u centru Banje Luke za Upravu za indirektno oporezivanje (UIO). Svo ovo njegovo zatezanje i podizanje tenzija na kojima on opstaje 20 godina, iza toga se nalaze finansijski interesi prve porodice S. Svima je to postalo jasno. Koliko je daleko otišao, prema mojim saznanjima, on nudi zgradu UIO Bakiru Izetbegoviću i SDA. On je tako velikodušan, taj veliki srpski patriota, da je tu najvažniju finansijsku instituciju BiH, direktorsko mjesto, spreman predati Bošnjacima i SDA, samo da kupe zgradu od 100 miliona u centru Banje Luke, jer će on i njegova porodica imati tu ogroman finansijski interes", rekao je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije