Vukanović prozvao SNSD: Prestanite glumiti velike srbende...

1
Radiosarajevo.ba
Vukanović prozvao SNSD: Prestanite glumiti velike srbende...
Foto: YT / Nebojša Vukanović / Nebojša Vukanović

Narodne skupštine Republike Srpske, nastavili su sjednicu razmatranjem nacrta zakona o nisokom sudskom i tužilačkom savjetu RS.

"Narodna skupština RS je 2004. godine dala uslovnu saglasnost za formiranje visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH i tražila da se zakonski ugrade rješenja koja će institucionalno sačuvati uticaj eniteta, ali to nije ispunjeno", rekao je danas Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a.

Žunić je rekao da je definisano da će NSRS, ukoliko suština tih zaključaka ne bude sadržana u prijedlogu zakona, povući svoju saglasnost na sporazuma o VSTS-u BiH.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Žunić je optužio SDS prije svih, ali i ostatak opozicije da se rado odazivaju na pozive Escobara, Konakovića, Suljagića, a da im je problem da učestvuju u radu NSRS i da napuštaju sjednice. 

Reagirao je Nebojša Vukanović, zastupnik SDS-a, koji je dodao da "politička scena djeluju kao vojnik Fahrudin s početka rata u Sloveniji". 

Oni, Dodik i SNSD kao hoće da se otcijepe, a Bakir i SDA im kao ne daju. Ponašate se kao košarkaški centar sa četiri faula, pa pomalo igrate odbranu. Glumili biste velike srbende, ali onda se pribojavate stranaca”, poručio je Vukanović. 

“Šta bi srbende, evo šest ili sedam mjeseci najavljujete otcjepljenje. Što se ne otcijepiste? Svaki dan dižete tenzije do neba”, poručio je Vukanović.

Sjednicu NSRS uživo možete pratiti na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije