Vukanović objavio snimak kako ga dva pripadnika policije hapse i odvode u pritvor

1
Radiosarajevo.ba
Vukanović objavio snimak kako ga dva pripadnika policije hapse i odvode u pritvor
FOTO: Screenshot / Vukanović objavio snimak kako ga hapse

Zastupnik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović izašao je na slobodu, nakon što je jutros u 10.30 sati uhapšen ispred bašte hotela „Platani“ u centru Trebinja.

Vukanović je uhapšen kada je snimao svojim telefonom predsjednike Osnovnog i Okružnog suda Milana Bosića i Bojana Stevića.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su Vukanoviću stavili lisice na ruke, te ga u policijskom vozilu sproveli u zgradu policije Trebinje, gdje je proveo više od četiri sata.

“Ako nema pravde za narod, nek nema mira za vlast. Ja sam jutros radio najsvetiju ljudsku dužnost. Stao sam na put mafiji. Ti kriminalci su odgovorni za raspadanje ovog grada, došao sam to da im kažem u oči. Dobio sam sedam koverti s pravosnažnim presudama“, kazao je Vukanović odmah po izlasku iz pritvora.

On je podvukao da je “mafija odlučila da ga uništi”.

Kunem se da ću kadijama stati na put i da ću vladi osvetiti sirotinju, kad-tad“, dodao je on.

Vukanović je upravo uhapšen kada je htio objaviti snimak na svom YouTube kanalu sa naslovom "Hapšenje nakon postrojavanja kadija - oba predsjednika trebinjskog Suda u kafani". 

Upravo na kraju snimka možete vidjeti kako dva pripadnika MUP-a RS hapse Vukanovića i kasnije ga odvode u pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije