Vukanović: Zašto mi sudi Pikula, čiji je sin osuđen na 15 godina robije zbog ubistva?

1
A. S.
Vukanović: Zašto mi sudi Pikula, čiji je sin osuđen na 15 godina robije zbog ubistva?
PrtScr / Nebojša Vukanović

Deset godina moje instuticionalne borbe sa pravosuđem u RS koje je korumpirano. Godina sam ukazivao na ove probleme. Nema kome nisam pisao, a uvijek je rezultat bio isti. Presude su se donosile na moju štetu.

To je prva reakcija Nebojše Vukanovića, zastupnika u Narodnoj skupštini RS za portal Radiosarajevo.ba, nakon današnjeg hapšenja u Trebinju.

Vukanović je jutros nekoliko sati prije hapšenja, koje je uslijedilo u 10.30 sati,  objavio na svom YouTube kanalu snimke ispred Okružnog suda u Trebinju. Dočekao je predsjednika Suda Bojana Stevića ispred zgrade i postavio mu pitanje "zbog čega kasni na posao".

Ubrzo nakon toga je uslijedilo dramatično hapšenje, čije su snimci obišle cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Zanimalo nas je da li je očekivao da će dvojica policajaca pripadnika PU Trebinje uhapsiti za vrijeme razgovora s predsjednicima Osnovnog i Okružnog suda Milana Bosića i Bojana Stevića. 

"Nisam očekivao... Očekivao sam da će otići i osloboditi mi mjesto, jer su tako reagirali u više navrata kada sam od njih tražio slične odgovore. Njih dvojica zadugo neće smjeti više izaći u grad", pojašnjava Vukanović, te dodaje da su ljudi na pijaci ostavili svoje tezge i došli da mu daju podršku pred Policijsku upravu Trebinje dok je bio u pritvoru.

On tvrdi da je očito vlast dala zadatak kadijama i da je sve ovo režirano.

"Prosto je nevjerovatno da mi sve presude potpisuje jedan sudija - Dragan Puzić. U Okružnom sudu sve moje tužbe idu na isto Vijeće. Uvijek namjeste da mi sude Vesna Vidjelica Ivković i Milosav Pikula, otac Daka Pikule koji je osuđen na 15 godina robije zbog podmuklog ubistva kick-boksera Marka Đerića", priča nam Vukanović.

Kaže da je policija bila više korektna tokom njegovog zadržavanja u PU Trebinje i za kraj se zahvalio svim medijima, građanima BiH... na podršci.

"Hvala kolegama novinarima, a posebno hvala Mirku Šaroviću, Drašku Stanivukoviću, gradonačelniku Banja Luke, mojim drugovima Dragiši Kruniću i Nenadu Nešiću. Posebno hvala i dragoj Jeleni Trivič", kazao je Nebojša Vukanović za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije