Vukanović dao ultimatum Pavloviću: "Ostavka CIK-u sutra do 16 sati ili..."

0
Radiosarajevo.ba
Vukanović dao ultimatum Pavloviću: "Ostavka CIK-u sutra do 16 sati ili..."
Printscreen / Nebojša Vukanović

Narodni poslanik u skupštini RS-a Nebojša Vukanović dao je ultimatum gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću, nakon što su u javnost dospijele informacije da, nakon skandala sa fotografijama, i dalje nije podnio ostavku Centralnoj izbornoj komisiji.

"Nedopustive su podmukle igrice i poigravnja sa narodom i javnosti SNSD-a, Dalibora Pavlovića, Milorada Dodika i ostalog nemoralnog političkog šljama. I dok sa jedne strane glume moralne vertikale i podnose fiktivnu ostavku u javnosti zbog velikog pritiska nakon skandala i šokantnih fotografija drogiranog i pijanog gradonačelnika Prijedora, sa druge strane Dodik i Pavlović igraju igre iza kulisa, organizuju protest podrške i ne šalju pismenu ostavku Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Sramno je što SNSD na silu primorava i ponižava svoje članove i aktiviste, čak i profesore i nastavnike u školama, da dođu na skandalozni protest podrške Pavloviću, i pokušavaju da izigraju narod, svjesni da će na vanrednim izborima biti potučeni do nogu i shvatiti kakvo je raspoloženje naroda.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Pavlović se može poigravati sa Dodikom i rušiti njegov autoritet, jer nije postupio po njegovom ultimatumu niti je tri dana posle datog roka podnio ostavku CIK-u BiH, ali ako sutra do 16 časova ne pošalje CIK-u BiH neopozivu pismenu ostavku suočiće se sa takvom kanonadom, obavljivanjem eksplicitnih šokantnih fotografija i snimaka da ni sam nije svjestan šta ga čeka, a koje će dodatno uznemiriti javnost.

Nisam mu ja Dodik da se sa mnom poigrava i bolje mu je ujutro čim ustane da napiše, potpiše i pošalje neopozivu pismenu ostavku, te je javno objavi, ili od 16:01 objavljujem sadržaje koji nisam želio ranije da objavim čuvajući ono malo što je ostalo njegovog dostojanstva, ne želeći da mu dodatno stavljam so na ranu, ali ako se ovako nastavlja grubo poigravati sa narodom i fingira ostavku onda je zaslužio da budem nemilosrdan bez trunke milosti i saosjećanja.

Pavlović je sam sebe snimao i fotografisao, svjestan je šta će tek prouzrokovati ako se sve to objelodani i ugleda svjetlost dana, da od sramote neće moći izaći na ulicu, a ne biti gradonačelnik, i zato mu poručujem da dobro razmisli hoće li postupiti kako sam mu rekao ili će se gorko pokajati bude li se poigravao, ne sa mnom već sa Prijedorčanima, narodom i javnosti koje danima vuče za nos.

P.S. I dok se Pavlović nakon svega i dalje premišlja i pokušava se spasiti skupovima podrške koje sam sebi organizuje sa Bursaćem, austrijski kancelar Sebastijan Kurc podnio je ostavku zbog spornih poruka iz 2016. godine, koje su više nego benigne kad se uporede sa Pavlovićem ili odgovornim u aferi 'kiseonik'!", napisao je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije