Dalibor Pavlović podnio ostavku nakon šokantnih fotografija

2
Radiosarajevo.ba
Dalibor Pavlović podnio ostavku nakon šokantnih fotografija
Foto: Slobodan Vasković / Fotografije koje su objavljene danas

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović podnio je ostavku na današnjoj sjednici Skupštine grada.

On je to učinio nakon što su u javnosti 'isplivale' njegove šokantne fotografije u vrlo čudnim pozama.

Na jednoj od njih, gradonačelnikova usta su otvorena i puna nečega što podsjeća na tablete, no mogu biti i bombone...svejedno, bizarno.

Ivica Puljić otkrio pozadinu: Evo kako i preko koga Željka Cvijanović zahtijeva da se obrati UN-u

Ivica Puljić otkrio pozadinu: Evo kako i preko koga Željka Cvijanović zahtijeva da se obrati UN-u

Druga, još čudnija.

Pavlović pravi selfie, ali se pretvara da je u nesvjesnom stanju u toaletu, pored wc školjke o čijem sadržaju je najbolje ne raspravljati.

Slijede dvije, slične, jednako bizarne fotografije.

Prvi čovjek SNSD-a, čiji je Pavlović član, Milorad Dodik pozvao ga je da podnese ostavku nakon ovoga.

"Očekivao sam da ću kao predsjednik stranke, koja Vas je zajedno sa građanima Prijedora dovela do mjesta gradonačelnika, čuti ili pročitati jasan demanti na sadržaje koje posljednjih dana možemo da vidimo u javnosti, a nisu dostojni funkcije koju obavljate, ni godina koje imate. Pošto je izostalo Vaše jasno ograđivanje od sadržaja koje je javnost mogla da vidi, a koji nisu dozvoljeni ni sa stanovišta javnog morala ni pravila ponašanja koje SNSD njeguje, u obavezi sam da Vas pozovem da odstupite s funkcije koju obavljate", istakao je lider SNSD-a u pismu upućenom Pavloviću.

Uz ostavku Pavlović je kazao: 

"Ljudskost i poštenje mi nisu, niti će moći da me unište.

Ovim putem obavještavam javnost da prihvatam prijedlog predsjednika SNSD Milorada Dodika", naveo je Pavlović u tekstu ostavke.

On je najavio da će pravdu dokazivati putem suda i da neće odustati od nje, te da će ustrajati u naporu da “zbaci nepravdu koja mu je ovim putem nanesena”.

"Svojim sugrađanima koji su osjetili nelagodu zbog mene, a zbog nečasnog, neljudskog i nekorektnog djelovanja opozicije, kojoj ništa nije sveto, ovim putem se duboko izvinjavam", dodao je Pavlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije