Vučiću uručen Ključ i Povelja grada: Postajem dio Vrbasa i velike historije

3
Radiosarajevo.ba
Vučiću uručen Ključ i Povelja grada: Postajem dio Vrbasa i velike historije
ATV / Aleksandru Vučiću uručen Ključ grada Banje Luke

Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banja Luka uručio najveće gradsko priznanje "Ključ grada" sa poveljom "Počasni građanin".

Vučić se povodom dobijanja najvećeg gradskog priznanja "Ključ grada" sa poveljom "Počasni građanin", zahvalio na ovom priznanju.

"Ovim priznanjem se zahvaljujem na njemu jer znam ko ga je sve osvajao. Sada i ja postajem dio Vrbasa, i velike istorije grada Banja Luka. Čast je biti u društvu Petra Kočića, mnogobrojnih pisaca, pjesnika, sportista, umjetnika i ostalih. I ja sam danas postao banjalučanin", naglasio je Vučić.

Istakao je da je posebno ponosan da, iako su različitog mišljenja političke partije u gradu Banja Luka, da je jednoglasno doneseno da on dobije ovo priznanje.

"Ovaj grad pokazuje svojom istorijom, raznolikošću i svim drugim stvarima koliko je velika. Banja Luka mora biti primjer drugima", naveo je Vučić. Dodao je da svi mogu da žive zajedno, da rade i grade.

"Ovo sa zadovoljstvom prihvatam kao Srbin jer mi je stalo da sve uradim za očuvanje srpskog jezika, kulture, istorije i svega. Imat ćemo sve veću snagu, ekonomsku snagu i moć. Pomagat ćemo koliko god budemo mogli RS", kazao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije