Vučića iznerviralo pitanje novinarke iz BiH o Srebrenici, izderao se na nju: "Nemojte da izmišljate"

123
Radiosarajevo.ba
Vučića iznerviralo pitanje novinarke iz BiH o Srebrenici, izderao se na nju: "Nemojte da izmišljate"
Foto: Printscreen / Vučić se izderao na novinarku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas, 16. aprila, u Mostaru ponovo je rekao da je pred Međunarodnim sudom u Hagu utvrđeno da "Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid u Srebrenici", navodeći da u Sarajevu "izmišljaju stalno".

Prilikom obilaska privrednog sajma u Mostaru, Vučić je novinarki s bh. televizije rekao da oni "ne mogu da se drže činjenica" i da "stalno obmanjuju javnost".

Novinarka je Vučiću pokušala postaviti pitanje o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, međutim na njenu konstataciju da je "pred Međunarodnim sudom u Hagu utvrđeno da je Srbija kriva što nije spriječila...", Vučić ju je prekinuo te povišenim tonom kazao "nije tačno, nemojte da izmišljate".

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

"Utvrđeno je da Srbija ni na koji način odgovorna za genocid, dakle tek toliko da imate u vidu. Nemojte da obmanjujete, kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper, da sam u nekoga pucao", rekao je Vučić.

Nakon pokušaja novinarke da na njegovu konstataciju odgovori, Vučić je ponovo viknuo "Ma nemojte da me prekidate".

"Problem je u tome što izmišljate stalno, što ne možete da se držite činjenica vi u Sarajevu, morate da izmislite nešto. Neće se pominjati ni neke druge zemlje u budućnosti, kada mi budemo ponosili prijedloge rezolucija, recimo o Jasenovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i mnogim drugim, nećemo da kažemo ko je to počinio", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (123)

/ Povezano

/ Najnovije