Milanko Kajganić jedini kandidat za glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine

2
Radiosarajevo.ba
Milanko Kajganić jedini kandidat za glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Foto: BHRT / Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) nije poništio konkursnu proceduru za izbor glavnog tužioca Tužilaštva BiH, već je donijelo odluku da Milanko Kajganić bude jedini kandidat za tu funkciju, koji će na narednoj sjednici izložiti svoj program rada.

Odluka je donesena tokom rasprave članova VSTV-a o odluci Podvijeća da se poništi konkursna procedura za imenovanje novog glavnog tužioca Tužilaštva BiH zbog narušenog integriteta zamjenice glavnog tužioca Dijane Kajmaković, koja je stavljena na crnu listu SAD zbog korupcije.

U međuvremenu je drugorangirani kandidat za poziciju glavnog tužioca Miroslav Janjić odustao od kandidature. Zbog moguće pristrasnosti u vezi sa prvorangiranim kandidatom Milankom Kajganićem, iz procesa odlučivanja izuzete su tužiteljice Biljana Simeunović i Željka Radović. 

Oglasili se iz SDA: 'Dodikove laži i prijetnje su alibi za secesionizam'

Oglasili se iz SDA: 'Dodikove laži i prijetnje su alibi za secesionizam'

Ranije su pojedini članovi VSTV-zatražili da se Podvijeće ponovo povuče i razmotri novonastale okolnosti budući da je jedan od kandidata odustao, piše BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije