VSTV dao podršku sudiji Branku Periću: "Neka se političari suzdrže od komentiranja sudskih odluka"

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nogo

Dok god sudije i tužioci budu nijemo slušali uvrede i pljuvanje po njima naročito političara i novinara koji na taj način pokušavaju dobiti nekakve poene ili se zbog nečeg svetiti, pa čak i kolege advokati njihov integritet će biti ugrožen i ponižavajući. Nema ništa od saopštenja i priopćenja nego samo tužbe i kazne. Gdje je to Udruženje sudija i tužilaca ili ako postoji sindikat da zaštiti zaposlene u pravosuđu.

Anthony

Pericu djete ti svoje mrtvo naso majke vam korupirane lopovske ka Bosanac Koji si ti nitkov. I kao smatraš se dušebriznikom, jer žališ za pokojnim Memićem. Ti si jedno obično nitko i ništa. Gospodine i silni sudija Periću, jučer ste sjajni bili i pokazali što je pravo i pravda. Tužilaštvo je zakazalo sa ovim nakaradnim slučajem, a sve pod pritiskom rulje. Bili ste, gospodine Periću, jači od svega ovoga. Čestitam!

Anthony

da hoce tvoje djete ubit majku ti i tebi i ovoj srbendi zlocinackoj ka Bosanac Nepismen si.

Istina

Optuznica je sramotna.Kao da su je pisale kamiondzije( izvinjavam se kamiondzijama).Samo rekla kazala, nema dokaza, u optuznici se optuzuje za krivično djelo koje ne postoji u Krivičnom zakonu.I jos se optuzuju NN lica i NN grupa!!!! Pećanine, pokazao si da nemas pojma,kao što nisi imao dok si studirao.Zavrsio si tek poslije rata,a imao si skoro 50 godina.Vuče Sidrana , koji je tabula rasa, kada je pravo u pitanju.Optuznica je pala jer nije pripremljena i napisana je a*****ski.Sudska presuda je posljedica takve optuznice.

Istina

Oslobađanje optuženih u predmetu "Mutap i drugi" koji je zastupao Dubravko Čampara samo je vrh ledenog brijega jedne, očigledno neuspješne, tužilačke karijere. Umjesto što se oštrica kritika sada usmjeruje na sudiju Branka Perića vrijeme je da konačno (nakon brojnih afera i američkih "crnih lista") krivicu počnemo precizno adresirati – na Tužilaštvo BiH i pojedine tužioce.

/ Najnovije