Vrtoglavi rast cijena u BiH: Sprema li se do jeseni novi udar na novčanike građana?

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

adi

neka dizu cijene, bacat ce oni pola ovoga kad aim istrune, propadne sve ce lagano bacati, te glupe price podbacila zetva, urod kod nas, i slicno su ubleha za debile, 99,99% svega na pijacama je uvozno nema nista domace

RTBNJ

Vlade entiteta bi morale reagovati i ograničiti cijene proizvoda a naročito trgovačku maržu.

Role

Nakupci i trgovci vještački drže cijene visokoim pravdajući to nekakvim velikim nevremenima. U suštini evo npr. lubenica u Penny marketu 1,15KM/kg a na pijaci nemaš ispod 2KM/kg i to se naljute kada kažeš da je ista u Konzumu ili Penny marketu skoro 1KM/kg. Slično je i sa ostalim stvarima...nakupci i šverceri voćem i povrćem dižu cijene bez kontrole i time stvaraju vještački visoke cijene koje bi realno trebale biti barem 20-40% manje.

Kradu

Inspekcije nerade svoj posao,a trgovci su uvjek bili najgora gamad poslije politicara.gledam u jednom manjem trznom centru obicni wc papir 8 rolni,cijena 7,95 km.dok je u drugom trznom centru 4,95.mafiji nemoze niko stati u kraj.

/ Najnovije