Vrijeme narednih dana: Prvo snijeg, pa 16 stepeni, a onda opet kiša

Radiosarajevo.ba
Vrijeme narednih dana: Prvo snijeg, pa 16 stepeni, a onda opet kiša
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Skriveno Sarajevo

Danas je u Bosni bilo umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -15 stepeni, Ivan Sedlo -4, Bugojno i Sarajevo 1, Gradačac, Livno i Tuzla 2, Bihać i Sanski Most 4, Mostar i Široki Brijeg 6, Grude i Neum 9 stepeni.

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u planinskim područjima uz nešto više oblaka moguće je i provijavanje slabog snijega. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Prije podne, više oblačnosti u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar u Bosni, slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, umjeren do pojačan, a na pomente i olujan. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -5, a najviša dnevna oko 3 stepeni.

Utorak: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlima i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i uglavnom vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 16 stepeni.

AccuWeather donosi proširenu prognozu koja od sljedećeg vikenda najavljuje novo zahlađenje. Nakon toga, temperature će opet porasti, a onda nam opet dolazi zahlađenje i snijeg:

Prognoza AccuWeathera - undefined

PrtScr: Prognoza AccuWeathera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije