Vrijeme i danas nestabilno: Objavljena prognoza za dane vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Vrijeme i danas nestabilno: Objavljena prognoza za dane vikenda
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena na području Krajini i na jugoistoku Bosne.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 0; Bihać, Sokolac, Srebrenica 8; Prijedor, Sanski Most 9; Gradačac, Široki Brijeg 10; Banja Luka, Bijeljina, Zenica 11; Livno, Tuzla 12; Bugojno, Grude 13; Mostar, Sarajevo 14; Neum 17; Trebinje 18; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 929 hPa, za 15 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Intenzivnije padavine na jugu.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Prije podne kiša uglavnom u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne, a poslije podne u cijeloj zemlje. Prema kraju dana ili tokom noći očekuje se prestanak padavina. Vjetar umjeren do jak, uglavnom, južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 13 do 19, na sjeveroistoku Bosne do 24 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno je moguća slaba kiša. Više padavina poslije podne. Dnevna temperatura oko 16 °C.

BIOPROGNOZA Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Nestabilno vrijeme, praćeno padavinama i južinom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini.

U petak, 22.04.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine su na području Hercegovine. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na sjeveroistoku Bosne do 23°C.

U subotu, 23.04.2022., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Rijetko uz slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.

U nedjelju, 24.04.2022., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Pljuskovi se očekuju u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije