Sivi oblaci nad BiH: Ne izlazite bez kišobrana

0
Radiosarajevo.ba
Sivi oblaci nad BiH: Ne izlazite bez kišobrana
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Danas će naoblačenje sa juga u Bosni i Hercegovini usloviti kišu. Većina padavina je na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša u drugoj polovini dana.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. U Sarajevu oblačno. U drugoj polovini dana povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

BIOPROGNOZA Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, ponajviše zbog nestabilnog vremena. Nakon hladnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, postepeno će otopliti. Opšta slika će, uz više temperature zraka, u drugom dijelu dana biti ljepša na jugu zemlje. U Bosni djelimično stabilnije, pri tome uz naoblaku i slabije padavine u poslijepodnevnim satima, što bi moglo uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

22.04.2020 (Petak)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 17, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 21 stupanj.

23.04.2020 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna od 13 do 18, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 22 stupnja.

24.04.2020 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. U večernjim satima padavine se očekuju u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 14 do 20, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 23 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije