Vrijeme danas: Da li će biti kiše

Radiosarajevo.ba
Vrijeme danas: Da li će biti kiše
Radiosarajevo.ba / Ramsko jezero
Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove registrirana je i niska oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Goražde, Ivan-sedlo i Sokolac 13, Bugojno i Srebrenica 14, Jajce i Sanski Most 15, Banja Luka, Bihać, Livno i Sarajevo 16, Prijedor, Tuzla i Zvornik 17, Doboj i Zenica 18, Bijeljina 19, Gradačac 21, Trebinje 23, Neum 24, Mostar 25 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Tokom jutra će biti ugodnije, potom je, usljed porasta temperatura i sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće djelimično jačanje tegobe. Preporučljivo je suzdržavati se od težih aktivnosti u poslijepodnevnim satima. Također, neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i sunca.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u jugozapadnim, zapadnim i centralnim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, istočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Najviša dnevna temperatura od 25 do 31, na jugu od 30 do 34 stepena. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, moguć je kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Srijeda: Nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stepena.

Četvrtak: Prijepodne u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 32 stepena.

Petak: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu od 29 do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije