Vrijedna donacija Švicarske Domu zdravlja Kanton Sarajevu

0
Fena
Vrijedna donacija Švicarske Domu zdravlja Kanton Sarajevu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Vrijedna donacija

Setovi opreme za ličnu zaštitu zdravstvenog osoblja danas su donirani Domu zdravlja Kantona Sarajevo zahvaljujući Vladi Švicarske.

"Ovo je značajna donacija od 5.500 setova za uposlenike Doma zdravlja koja će im omogućiti da bolje i sigurnije rade. Za sada dovoljno imamo zaštitine opreme i nadamo se da će tako ostati i u budućnosti", rekao je generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo Muhamed Ahmić.

Zahvalnost je izrazio i Danskom vijeću za izbjeglice koje je također dalo doprinos donaciji, te podsjetio da Dom zdravlja KS vodi ambulante u izbjegličkim naseljima Butile i Blažuj.

Donacija je nastavak podrške Švicarskih institucija u zadovoljavanju zdravstvenih potreba onih koji su naugroženiji tokom pandemije.

"Govorimo o ženama i muškarcima koji svakodnevno rade na prvoj liniji fonta u zdravstvenim ustanovama i u migrantskim kampovima. Oni su pravi heroji u ovoj krizi i njima će donirana oprema smanjiti rizik da se i sami ne zaraze", istakla je direktorica Programa za saradnju pri Ambasadi Švicarske u BiH Barbara Dätwyler Scheuer.

Primopredaji opreme prisustvovala je i savjetnica federalnog ministra zdravstva Marina Bera zahvalivši se Švicarskoj, koja je 20 godina aktivno angažovana u sektoru zdravstva u BiH.

"Posebno hvala Vladi Švicarskoj na kontinuiranom unapređenju zdravstva i pružanju pomoći odmah na početku pandemije Covid-19. Također, veliki je doprinos svih uposlenika u pružanju zdravstvene zaštite, koji se vidi po veoma profesionalnom angažmanu i prema migrantima", naglasila je Bera.

Riječi zahvale uputio je i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić i programska menadžerica Danskog vijeća za izbjeglice u BiH Verica Rečević, koji su uvjereni da će donacija osigurati bolje uvjete rada uposlenika Doma zdravlja KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije