Vrhovni sud FBiH odbio žalbu Sanjina Sefića

Radiosarajevo.ba
Vrhovni sud FBiH odbio žalbu Sanjina Sefića
Radiosarajevo.ba / Sanjin Sefić

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine rješenjem je usvojio žalbe Tužilastva i advokatice oštećenih, te je odbio žalbu Kerima Čelika, advokata odbrane Sanjina Sefića, navodi N1 televizija.

Žalbe su se odnosile na nalaz saobraćajnog vještaka (odbrane) Miloša Vujanića koji je odbijen (a u kojem se tvrdi da je Sanjin Sefić vozio brzinom od 65 km/h kada je automobilom udario Selmu Agić i Editu Malkoč), te će u drugostepenom procesu biti uvažen nalaz saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića.

Očekuje se održavanje drugostepenog procesa, a Sanjinu Sefiću je određen dvomjesečni pritvor do izricanja drugostepene presude.

Informaciju je za N1 potvrdio Amir Agić, otac nastrade Selme Agić.

Podsjećamo, Tužilaštvo Federacije Bosne i Hercegovine predložilo je Vrhovnom sudu Federacije da se ukine prvostepena presuda, izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Sanjin Sefić je spomenutom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci, dok su Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, oslobođeni od optužbe da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju, piše N1 televizija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije