Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora

N. K.
Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora
FOTO: Arhiv / Sa izricanja presude Sanjinu Sefiću na Kantonalnom sudu u Sarajevu
Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je Sanjinu Sefiću zatvorsku kaznu od 14 i po godina.

Sanjin Sefić bio je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

U ovom predmetu optuženi su bili i Sanjinova sestra Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, koji se terete za pomaganje počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela - svi su ostali oslobođeni krivice.

Podsjećamo, Sanjin Sefić se teretio da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Postupak protiv Sefića i sudionika počeo je 21. marta prošle godine na Kantonalnom sudu, a Sefić i osumnjičeni pomagači Dino Alić, Amar Salihović, te njegova sestra Sara Sefić tada su se izjasnili da nisu krivi za ovaj slučaj.

U junu prošle godine, četiri mjeseca po početku sudskog procesa - cijeli glavni pretres ponovno je započet, zbog zakonskih posljedica odgađanja nekoliko ročišta.

Iz Tužilaštva KS-a su po završetku dokaznog procesa zatražili maksimalnu kaznu zatvora za Sanjina Sefića i to za počinjenje dva teška kaznena djela: protiv sigurnosti javnog prometa sa smrtnom posljedicom stradanja dvije osobe i neukazivanja pomoći nakon prometne nesreće.

S druge strane, obrana, odnosno odvjetnik Kerim Čelik koji zastupa Sefića zatražio je oslobađajuću presudu u ovom slučaju. Oslobađajuće presude zatražili su i odvjetnici Dine Alića, Sare Sefić, Amara Salihovića i Sauda Nišića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije