Vreo dan je pred nama, temperatura i do 34: Kakvo će vrijeme biti do utorka

Radiosarajevo.ba
Vreo dan je pred nama, temperatura i do 34: Kakvo će vrijeme biti do utorka
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. 

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Bugojno 12; Ivan Sedlo, Sokolac 14; Jajce, Livno, Sarajevo 15; Srebrenica, Zenica 17; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 18; Doboj, Grude 20; Stolac, Trebinje 22; Gradačac, Mostar 23.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilno vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevne temperature od 28 do 34 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 29 °C.

U subotu sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake ponegdje u centralnim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 28 do 34 °C.

U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. U Bosni postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva i u večernjim satima može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi i grmljavina se očekuje u večernjim satima. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 29 do 35 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 24 do 29 °C.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 21 do 27, na jugu od 28 do 31 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije