Danas stiže promjena vremena: Meteorolozi objavili prognozu do subote

Radiosarajevo.ba
Danas stiže promjena vremena: Meteorolozi objavili prognozu do subote
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u zapadnim područjima.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Drvar -4, Jajce -3, Livno -2, Sanski Most -1, Banja Luka, Grude i Sokolac 0, Bugojno 1, Doboj, Ivan Sedlo i Tuzla 2, Bihać, Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 4, Gradačac i Stolac 6, Trebinje 8, Mostar 11, Neum 12 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Prolazak fronte iznad naše zemlje, uz povećanu naoblaku i padavine, loše će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Preporučljivo je reducirati kretanje i umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Opšta slika će biti lošija u poslijepodnevnim i noćnim satima, kada će se pojačati i osjet hladnoće.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Krajem dana i tokom večeri, sa srijede na četvrtak, kiša će i u nižim područjima Bosne prelazit u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera, a u večerenjim satima na momente i poljačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stupnjeva. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. U večernjim satima kiša će prelaziti i u susnježicu. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

Četvrtak: U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine susnježica ili snijeg. Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

Petak: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije