Vremenska prognoza za prvi zimski vikend

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za prvi zimski vikend
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Danas će Krajinu, sjever i sjeveroistok zemlje prekrivati niska oblačnost.

Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne dugotrajna magla. U Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i na planinama pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera.

U područjima s dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka u sunčanim krajevima između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U Sarajevu magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko -3°C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Opća slika će biti ljepša u Hercegovini i na zapadu zemlje. Neophodno je voditi računa o zaštiti od niskih temperatura koje će predstavljati najveći problem za meteoropate i hronične bolesnike. U Bosni će magla i duže zadržavanje naoblake također uzrokovati poteškoće osjetljivim osobama.

Prognoza za vikend

U subotu, 24. decembra 2016, prijepodne magle i niska naoblaka u sjevernim područjima i po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne. U ostalim područjima prijepodne pretežno vedro. Poslijepodne se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -2°C, na jugu zemlje od -2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C.

U nedjelju, 25. decembra 2016, u Bosni i Hercegovini oblačno. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije