Vremenska prognoza za ovu sedmicu: I kiša i snijeg i sunce i minusi i 21 stepen...

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za ovu sedmicu: I kiša i snijeg i sunce i minusi i 21 stepen...
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 1 stepen, Bjelašnica 2, Drvar 4, Bugojno 5, Jajce 6, Grude i Livno 7, Ivan Sedlo, Prijedor, Široki Brijeg, Stolac i Zenica 8, Sanski Most i Sarajevo 9, Mostar, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 10, Banja Luka, Doboj i Trebinje 11, Bijeljina 13 , Gradačac 14, Neum 15, Bihać 16 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, izraženije u prvom dijelu dana, stabilnije vrijeme i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Opšta slika će, sa noćnim satima, biti nešto lošija, usljed nadolazeće promjene vremena. 

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjeren, povremeno jak, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen.

Utorak: Oblačno vrijeme sa kišom. U drugom dijelu dana u višim područjima Bosne se očekuje susnježica i snijeg. Tokom poslijepodneva postupan prestanak padavina u Posavini i Krajini, a prema kraju dana ili u večernjim satima i u ostalim područjima. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu od 11 do 15 stepeni.

Srijeda: Sunčano vrijeme. Jutro hladno sa mrazom. Po kotlinama centralne i istočne Bosne u jutarnjim satima i dio prijepodneva očekuje se magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -6 do 1, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stepeni.

Četvrtak: Pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istoče Bosne može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena.

AccuWeather za narednih 7 dana najavljuje ovakvo vrijeme:

Prognoza za ovu sedmicu - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza za ovu sedmicu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije