Vremenska prognoza za ponedjeljak: U Bosni oblačno, u Hercegovini vedrije

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za ponedjeljak: U Bosni oblačno, u Hercegovini vedrije
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme. Pljuskovi su registrirani po cijelom sjeveru zemlje i slabija kiša u centralnim područjima. U Hercegovini je djelomično vedro, navodi Federalni hidrometeorološki zavod.

BiH / Bioprognoza: Tmurno vrijeme djelovat će negativno na raspoloženje

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 10; Livno 11; Bugojno i Jajce 12; Sanski Most, Sarajevo i Trebinje 13; Bihać, Grude, Mostar, Stolac, Tuzla i Zenica 14; Banja Luka, Doboj, Prijedor i Zvornik 15; Bijeljina, Brčko i Gradačac 16 stepeni.

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima ili slabom kišom. U Hercegovini djelomično vedro. Lokalni pljuskovi u Hercegovini se prognoziraju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21, jugu zemlje do 24 stepena.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Povremeno sa veoma slabom kišom prije podne. Više padavina na području Sarajeva u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije