Vremenska prognoza: Na jugu zemlje danas do 30 stepeni

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza: Na jugu zemlje danas do 30 stepeni
Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim područjima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Sokolac 10, Ivan Sedlo 13, Sarajevo i Srebrenica 14, Bugojno i Jajce 15, Livno, Sanski Most i Zvornik 16, Bihać, Doboj, Prijedor i Tuzla 17, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Stolac 18, Banja Luka, Bijeljina i Trebinje 19, Brčko 20, Mostar 21 stepen.

Nestabilno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uslovljava lošiju biometeorološku prognozu za veći dio zemlje. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati, pretežno zbog većeg sadržaja vlage u zraku. Poželjno je suzdržati se od pretjeranih aktivnosti. Opšta slika će biti nešto ljepša u Hercegovini.

Danas će u Bosni preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. U drugoj polovini dana, razvoj oblačnosti, u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovat će lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša i grmljavina su mogući u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni.

Subota: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti, će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jače padavine u Bosni, a u Hercegovini slabiji pljuskovi. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28, na jugu zemlje do 32 stepeni.

Nedjelja: Prije podne pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima niska oblačnost. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Ponedjeljak: Prije podne pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana, lokalni se očekuju pljuskovi i grmljavina. Na jugu i sjeveru zemlje bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije