Vremenska prognoza: Jutros u većem dijelu BiH snijeg, poslijepodne razvedravanje

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza: Jutros u većem dijelu BiH snijeg, poslijepodne razvedravanje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mojmilo
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne pada slab snijeg, a na sjeveru Hercegovini slaba kiša.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -4; Bugojno, Ivan Sedlo, Jajce -2; Bihać, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 0; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Livno, Sarajevo, Sokolac, Srebrenica 1; Mostar, Široki Brijeg, Trebinje 4; Grude 5; Neum 6;

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom poslijepodneva u Hercegovini, jugozapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Dio prijepodneva slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne, a ponegdje u Hercegovini sa slabom kišom. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini veći dio dana slab jugoistočni. Dnevne temperature od 1 do 5, na jugu od 7 do 12 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana djelimično razvedravanje. Tokom prijepodneva povremeno je moguć slab snijeg. Dnevna temperatura oko 3 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije