Vremenska prognoza: Danas prohladno, za vikend "pokoja pahulja snijega"

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza: Danas prohladno, za vikend "pokoja pahulja snijega"

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana, a u Hercegovini je pretežno vedro.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 5 do 11, na jugu od 12 do 17 stepeni.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne očekuje se djelimično razvedravanje. Dnevna temperatura oko 8 stepeni.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -6; Ivan Sedlo, Sokolac 2; Bijeljina, Sanski Most 3; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Tuzla 4; Bugojno, Doboj, Jajce, Livno, Sarajevo, Zvornik 5; Zenica 6; Trebinje 8; Široki Brijeg 9; Mostar, Neum 11; Stolac 12.

U subotu, 17. novembra u Bosni će biti umjereno, ponegdje u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne sa maglom. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne će u nedjelju biti pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje poslije podne ili u večernjim satima. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća "pokoja pahulja snijega", piše u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ). Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U ponedjeljak preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne je moguć slab snijeg ili kiša. Poslije podne i u večernjim satima slab snijeg je moguć u Krajini, zapadnim, jugozapadnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne, a u Hercegovini kiša. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 8 do 13 stepeni.

Oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni koji će tokom dana preći u kišu, a u Hercegovini sa kišom, očekuje nas u utorak. Tokom dana u Bosni snijeg će postepeno preći u kišu. Obilnije padavine u Hercegovini, gdje se očekuje između 30 i 60, lokalno do 80 l/m2. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 6 do 10, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 8 do 13 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije