Vremenska klackalica u cijeloj BiH sve do petka: Opet se vraća dosadna kiša, bit će i novog snijega

1
Radiosarajevo.ba
Vremenska klackalica u cijeloj BiH sve do petka: Opet se vraća dosadna kiša, bit će i novog snijega
Foto: Dž. K. / Zima na Vilsonovom šetalištu

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u ponegdje u Bosni.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Drvar -7, Bugojno, Ivan Sedlo i Sokolac -5, Livno i Sanski Most -4, Banja Luka, Prijedor, Sarajevo i Zenica -2, Srebrenica i Tuzla 0, Doboj i Široki Brijeg 1, Zvornik 2, Brčko i Gradačac 3, Bijeljina, Stolac i Trebinje 5, Mostar i Neum 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima slabe padavine. Povremeno će padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. U Hercegovini uglavnom umjereno oblačno. Oblačno sa slabim padavinama na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Bećirović i Komšić na radnom ručku s ambasadorima članica UN-a: Moramo se boriti protiv zaborava

Bećirović i Komšić na radnom ručku s ambasadorima članica UN-a: Moramo se boriti protiv zaborava

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stepen.

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Povećanje naoblake i nestabilne vremenske prilike, uz niske temperature, uslovljavaju lošiju opštu sliku u odnosu na protekli dan. Kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe u vidu reumatskih bolova, iscrpljenosti, a tmurno vrijeme negativno će djelovati na raspoloženje većeg dijela populacije. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito u prijepodnevnim satima.

Objavljena je do petka, prognoza 3. februara:

ZA 1.02.2023 (Srijeda), u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima prolazno slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 10 stepeni. 

ZA 2.02.2023 (Četvrtak), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, u višim područjima slab snijeg. Padavine se očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab, prije podne jugo, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 10 stepeni. 

ZA 3.02.2023 (Petak), u Bosni i sjeveru Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije