I danas snijeg i minusi: Meteorolozi objavili prognozu do srijede

0
Radiosarajevo.ba
I danas snijeg i minusi: Meteorolozi objavili prognozu do srijede
Foto: A. K. / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Širom zemlje pada snijeg, na jugu zemlje kiša.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati: Bjelašnica -12; Ivan Sedlo -5; Livno -3; Sarajevo -2; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Sanski Most 0; Bihać, Gradačac, Tuzla i Zenica 1; Mostar 3; Široki Brijeg 4; Neum i Trebinje 5°C.

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka 0°C.

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Hladno vrijeme praćeno padavinama, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće pojačane tegobe. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, iscrpljenost, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne izlagati se jačim naporima.

Nedim Sladić odgovorio na pitanje - Ima li snijega na lageru?

Nedim Sladić odgovorio na pitanje - Ima li snijega na lageru?

Danas oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jakog vjetra može biti na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U nedjelju, 22.01.2023., oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. Više padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu od 5 do 9°C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. U nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U utorak u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije