Vremenska klackalica u BiH: Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Vremenska klackalica u BiH: Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo (ilustracija)

Jutros je u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -4; Bugojno, Grude, Livno 2; Banja Luka, Bijeljina, Ivan-sedlo, Prijedor 3; Bihać, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica 4; Doboj, Gradačac, Sarajevo 6; Zenica 7; Trebinje 11; Mostar 12; Neum 13 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 9 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 11 do 17, na jugu do 20 °C.

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 13 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Postepena stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra poželjno je adekvatno se odjenuti, obzirom da će osjet hladnoće biti pojačan. Također je moguća i pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i po potrebi reducirati kretanje. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

Objavljena je prognoza i za prve dane naredne sedmice:

U ponedjeljak 25.10.2021., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 °C.

U utorak 26.10.2021., prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne postepen porast naoblake. U večernjim satima kiša se očekuje u zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 14, na jugu do 17 °C.

U srijedu 27.10.2021., pretežno oblačno vrijeme uz djelimično smanjenje naoblake tokom dana. Kiša se očekuje na zapadu, sjeverozapadu i centralnim područjima Bosne u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 19 °C.

U četvrtak 28.10.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Djelimično razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije