Vremenska klackalica i danas u BiH, stiže novi snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Vremenska klackalica i danas u BiH, stiže novi snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -1 stepen Celzijusevih; Bugojno, Drvar, Livno, Sarajevo-Bjelave 1; Ivan-sedlo, Zenica 2; Gradačac, Jajce 3; Bihać, Grude, Sanski Most, Tuzla 4; Mostar 6; Neum 8.

Kako su objavili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini smanjenje naoblake tokom dana. Ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni.

Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu od 8 do 13 stepeni Celzijusevih.

U Sarajevu magla. Dnevna temperatura oko 3 stepena.

U utorak, 22. decembra, očekuje nas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 13 stepeni Celzijusevih.

U srijedu, 23. decembra, u većem dijelu zemlje prognozira se pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle ili sumaglice. U večernjim satima očekuje se porast naoblake.

Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 15 stepeni Celzijusevih.

U četvrtak, 24. decembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 stepeni.

U petak, 25. decembra, najavljeno je oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne na planinama se očekuje snijeg. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne snijeg ili susnježica u večernjim satima.

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni. U večernjim satima pad temperature zraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije