Vratili se naši heroji: Ekipa GSS FBiH dočekana ispred sarajevske Vijećnice

6
Radiosarajevo.ba
Vratili se naši heroji: Ekipa GSS FBiH dočekana ispred sarajevske Vijećnice
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Doček GSS FBiH i FUCZ ispred Vijećnice

Pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina - USAR tim Federalne uprave civilne zaštite i Gorske službe spašavanja Federacije BiH vratili su se danas iz Republike Turske u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je ranije najavljeno, nakon prelaska granice dio grupe se odvojio prema Goraždu dok je ostatak kolone dočekan u Sarajevu.

Na trgu, preko puta Vijećnice pozdravili su ih i dočekali kolege, prijatelji, porodica i sugrađani.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Nakon postrojavanja na platou preko puta Vijećnice spasioci su minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast stradalim u zemljotresima u Turskoj.

Kolona će produžiti u Aziće, gdje će ih dočekati dužnosnici Vlade FBiH, kao i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.

Nakon prolaska kroz Sarajevo ekipe iz Visokog, Konjica, Mostara, Zenice, Zavidovića, Jajca, Kaknja, Tuzle i Brčkog nastavljaju dalje prema svojim gradovima.

Trinaest timova za potragu i spašavanje od 234 osobe iz Bosne i Hercegovine stiglo je u Tusku odmah nakon zemljotresa koji je odnio desetine hiljada života.

Sa njima su bila tri psa (Atos, Šmeki i Ela). Athos, Šmeki i Ela spasili su 28 ljudi ispod ruševina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije