Vraćaju se sunčani dani: Kakvo će vrijeme biti sutra?

Fena
Vraćaju se sunčani dani: Kakvo će vrijeme biti sutra?
U Bosni se sutra očekuje umjereno oblačno vrijeme.

Tokom dana doći će do postupnog smanjenja oblačnosti i bit će sunčanije. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni umjeren, a na momente i pojačan, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura kretat će se od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura od 13, a najviša dnevna oko 22 stupnja.

Danas je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom u Bosni.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Ivan-sedlo i Kupres 12, Sokolac 14, Sarajevo 15, Srebrenica i Tuzla 16, Bugojno i Zvornik 17, Doboj, Gradačac, Jajce, Livno i Zenica 18, Banja Luka i Bijeljina 19, Prijedor i Sanski Most 20, Goražde 21, Bihać 22, Mostar i Trebinje 28, Čapljina 29 i  Neum 30 stupnjeva. 

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 24 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije