Vozačima se savjetuje oprez zbog magle i učestalih odrona

Radiosarajevo.ba
Vozačima se savjetuje oprez zbog magle i učestalih odrona
Foto: DVR / Ilustracija

Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

U većem dijelu zemlje saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je na zasjenjenim dijelovima puteva preko planinskih prevoja moguća poledica.

Usljed porasta temperature tokom dana učestali su odroni na brojnim dionicama, a skreće se pažnja i na jače udare vjetra u jugozapadnim krajevima.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme obustave alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Dani vikenda su pred nama tako da se očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u zemlji, tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije