BiH okovana snijegom: Saobraćaj otežan i na autoputu, vozači oprezno

Radiosarajevo.ba
BiH okovana snijegom: Saobraćaj otežan i na autoputu, vozači oprezno
Iako su snježne padavine oslabile tokom popodnevnih i večernjih sati u centralnim krajevima Bosne i Hercegovine, iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da povećaju stepen opreznosti tokom svojuh putovanja.

Kako se navodi u izvještaju, zbog ugaženog snijega na kolovozu preporučuje se upotreba lanaca na magistralnim putevima Priluka - Glamoč - Mlinište i Sarajevo - Foča (Rogoj), a slično stanje je i na putevima: Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar, Bosansko Grahovo-Livno-Kamensko, Gacko-Tjentište (Čemerno), Travnik-Donji Vakuf-Jajce, Bugojno-Kupres-Šuica i Gornji Vakuf-Prozor (Makljen) gdje se saobraća usporeno.

Oprezniju vožnju iz BIHAMK-a savjetuju i na autoputu A-1 Tarčin-Zenica, gdje je brzina ograničena na 80 km/h. Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, zbog snijega i vjetra izuzetno je otežano saobraćanje, tako da se ne preporučuje korištenje ovog puta bez velike potrebe. Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje oprezniju vožnju.

Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, tako da su svi putevi za sada prohodni. U sjevernim krajevima upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle, posebno u blizini Bosanske Gradiške i Bosanskog Broda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije