Bitna informacija za sve vozače: Obustava saobraćaja na dionici autoputa

0
Radiosarajevo.ba
Bitna informacija za sve vozače: Obustava saobraćaja na dionici autoputa
Foto: JP Autoceste FBiH / Ilustracija

Obavještavaju se vozači da će zbog izvođenja radova na sanaciji mosta MO6, lijeva strana autoceste, dionica Podlugovi - Sarajevo sjever, od nedjelje 13.6.2021. doći do izmjene režima saobraćaja na navedenoj dionici.

Saobraćaj će se odvijati dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom od zone radova.

Mole se svi vozači da poštuju privremenu regulaciju saobraćaja i da vožnju prilagode uslovima na autocesti.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Do kraja ovog mjeseca u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana naizmjenično je propuštanje vozila, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška povremeno se stvaraju duge kolone vozila na izlazu iz BIH, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije