BIHAMK / Večeras obustava saobraćaja na dionici autoputa A1

31. 05. 2021. u 13:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25. novembar i Grab, večeras od 20.00 sati (do 06.00 sati ujutro) doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Tarčin-Sarajevo zapad.

Počeli su i radovi na mostovima (M06 i M07) na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Podlugovi zbog čega je za saobraćaj zatvorena vozna traka i saobraća se usporeno, preticajnom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone, iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA