Vozači, oprezno: Snijeg, poledica i jak vjetar

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprezno: Snijeg, poledica i jak vjetar
Zbog snijega koji je noćas padao u pojedinim predjelima BiH, saobraćaj se odvija nešto sporije.

Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima.

Posebno izdvajamo dionice u zapadnom i jugozapadnom dijelu naše zemlje , gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar. Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije