Vozači, oprez: U trenutku prolaska biciklista i ultramaratonaca vozite sporije

1
AA
Vozači, oprez: U trenutku prolaska biciklista i ultramaratonaca vozite sporije
FOTO: AA / Više od 300 biciklista krenulo prema Srebrenici

Povoljni vremenski uslovi pogoduju saobraćajnoj situaciji na putevima u Bosni i Hercegovini.

Apeluje se na vozače da tokom putovanja prave češće pauze, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Pozivaju se vozači da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i uslovima na putu.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) u jutarnjim satima iz Jajca kreće druga etapa biciklističkog memorijalnog maratona "Bihać-Srebrenica 2023", i Supermaratona "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi". Planirana ruta za danas je preko Donjeg Vakufa, Bugojna, Novog Travnika, Kaknja, Visokog, do Sarajeva, gdje bi trebali stići oko 19 sati. Mole se svi vozači da u trenutku prolaska biciklista i ultramaratonaca voze oprezno i sporije.

Znate li zašto Balkan ostaje bez stanovništva?

Znate li zašto Balkan ostaje bez stanovništva?

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj) saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Stanje na bh. putevima: Naoružajte se strpljenjem, i danas brojni sanacioni radovi

Stanje na bh. putevima: Naoružajte se strpljenjem, i danas brojni sanacioni radovi

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša i Doljani pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije