Vozači, oprez: Saobraća se po mokrom kolovozu, povećana opasnost od odrona

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Saobraća se po mokrom kolovozu, povećana opasnost od odrona
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša / Ilustracija

U centralnim krajevima, te ponegdje u višim predjelima, saobraća se po mokrom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona.

"Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko - Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik - Lončari - Brčko, za putnička vozila Donja Skakava - Ulice - Vitanovići).

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać - Kamenica, Vitez - Travnik (Nova Bila) i Kiseljak - Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije