Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona na pojedinim dionicama

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona na pojedinim dionicama
Foto: Arhiv / Ilustracija

Mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona, karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.

Izuzetak su putevi na jugu zemlje, gdje je kolovoz pretežno suh, saopćili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) i uputili apel vozačima da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a izddvajaju putne pravce Olovo – Kladanj - Vlasenica, Srebrenik - Orašje, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Tarčin - Konjic, Cazin – Srbljani - Bosanska Krupa, Ustiprača – Goražde - Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama na području Federacije BiH večeras do ponoći na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije