Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona na brojnim putnim pravcima

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona na brojnim putnim pravcima
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Zbog povremeno jakih pljuskova i vode koja se zadržava na kolovozu, usporeno je saobraćanje na većini puteva u BiH.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, upozoravaju u subotu ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Izdvajaju putne pravce: Sarajevo - Foča, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Vozače upozoravaju i na mjestimično jake udare vjetra i apeluju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas se saobraća usporeno u zonama petlji Visoko i Podlugovi, na autoputu A-1.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima od 23:00 do 04:30 sati saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, zaključuju iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije