Vozači, oprez: Ovaj putni pravac u BiH će od danas biti zatvoren

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Ovaj putni pravac u BiH će od danas biti zatvoren
Foto: Srpskainfo / Dio puta nad kojim se izvode radovi

Od danas, pa do 19. juna, na dijelu magistralnog puta Banja Luka-Prijedor biće postavljan završni sloj aslfalta, zbog čega će potpuno biti obustavljen saobraćaj od Ivanjske do Dragočaja, u dužini od 9,9 kilometara.

Kako je rečeno iz "Puteva RS", zbog potpune obustave na ovom dijelu puta, saobraćaj će biti omogućen obilaznicama Omarska-Bronzani Majdan-Lauš-Banja Luka, te Prijedor- Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka.

"Na navedne obilaznice biće upućen sav teretni saobraćaj, kao i putnici utranzitu", poručuju iz "Puteva RS".

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Saobraćaj za lokalno stanovništvo, javni prigradski prevoz putnika, kao i vozila hitnih službi ivatrogasna vozila biće preusmjeren na lokalne puteve Potkozarje –Verići od magistralnogputa do Verića, Unis-Dragočaj-Mišin Han, Potkozarje-Jankovići-Brankovac, Verić polje- magistralni put do lokalnog puta Potkozarje-Verići, Mišin Han-Lipovci-Prijakovci.

"Mole se svi učesnici u saobraćaju, vozači, lokalno stanovništvo, pješaci i biciklisti da imaju strpljenja i razumjevanja za radove koji će se izvoditi i obustavu saobraćaja u narednih devet dana", poručuju iz "Puteva RS".

Kako su iz "Prijedorputeva" rekli za Srpskainfo, radovi će biti izvođeni tokom dva vikenda i pet radnih dana, kako bi gužve u saoobraćaju sveli na minimun.

"Ekipe na terenu će raditi od pet ujutro do osam, devet uveče. Već smo uradili 22 kilometra puta, a u ovom slučaju je specifično to što nema kvalitetne obilaznice u blizini. Alternativa za ovih devet dana bila je da radimo sa puštenim saobraćajem, ali tada bi sve trajalo tri mjeseca", rečeno je iz ovog preduzeća koje izvodi radove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije