Vozači, oprez: Očekuje se pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Očekuje se pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Gužve u saobraćaju / ilustracija

Uvjeti za vožnju jutros, 30. jula, povoljni su, a promet vozila za sada umjeren.

I danas se očekuje pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, kao i na pojedinim graničnim prelazima.

"Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima", saopćeno je iz BIHAMK-a

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać - Kamenica, Vitez - Travnik (Nova Bila), Kiseljak - Busovača i Ripač - Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Deleuša i Hum. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije