Vozači, oprez: Na ovih devet graničnih prijelaza je najveća gužva na izlazu iz Bosne i Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Na ovih devet graničnih prijelaza je najveća gužva na izlazu iz Bosne i Hercegovine
Foto: AA / Granični prijelaz Izačić

Pojačan je promet vozila, posebno na putevima prema jugu, a izdvajamo magistralni put Sarajevo- Mostar- Stolac, gdje se povremeno, na ulazima u gradove, formiraju duže kolone vozila.

Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Deleuša, Zupci, Doljani, Bijača, Prisika, Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima Donja Gradina i Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja se za sada kreću od 10 do 30 minuta.

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj, naveli su iz BiHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije