Vozači, oprez: Mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona
Foto: Fena / Arhiv / Odron / Ilustracija

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na širem području Bugojna, Visokog, Viteza i Kiseljaka, kao i na putevima Livno - Kamensko i Ključ - Sanski Most, te na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas, Lašvu i Drinu.

Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, povećana je opasnost od odrona.

"Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bugojno - Kupres, Rogatica - Ustiprača, Turbe - Karanovac, Prozor - Jablanica, Semizovac - Olovo - Kladanj, Jajce - Banja Luka i Trnovo - Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik - Bugojno). Na magistralnom putu Srbljani - Bosanska Krupa završeni su radovi na uklanjanju odrona i uspostavljeno je saobraćanje. Molimo vozače da na ovoj dionici i dalje voze opreznije", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica -Mostar (kod restorana "Zdrava voda"), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

"Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 1. aprila", zaključuje se u saopćenju BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije