Vozači, oprez: Magla i jak vjetar na pojedinim dionicama, opasnost i od odrona

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Magla i jak vjetar na pojedinim dionicama, opasnost i od odrona
Foto: Fena / Arhiv / Odron / Ilustracija

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je na dionicama Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar i Glamoč - Priluka vidljivost mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

"Na putevima Bihać - Bosanski Petrovac, Novi Travnik - Bugojno i Livno - Šuica - Kupres upozoravamo na jak vjetar. S obzirom da meteorolozi u narednim danima najavljuju pogoršanje vremena, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno do 1. aprila", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog učestalih odrona skreće se pažnja na puteve: Bihać - Srbljani - Bosanska Krupa, Simin Han - Banj Brdo, Rogatica - Ustiprača, Crna Rijeka - Jajce, Turbe - Karanovac, Bugojno - Kupres i Sarajevo - Foča, kao i prevoje Rostovo (Bugojno - Novi Travnik) i Makljen (Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje).

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Na magistralnom putu Livno - Šuica (prevoj Borova Glava) upozorava se na izlaske divljih konja na kolovoz.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica - Mostar (kod restorana "Zdrava voda"), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije