BiH / Vozači, oprez: Moguća poledica i ugažen snijeg na kolovozu

23. 01. 2017. u 07:58:00 Fena

Shares:0

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima moguća je poledica i ugaženi snijeg na kolovozu

Izdvajaju se putni pravci: Bosanski Petrovac - Drvar, Livno - Bosansko Grahovo - Bosanski Petrovac i Livno - Mrkonjić-Grad. 

Na magistralnom putu Drvar - Bosansko Grahovo - Livno vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle na manje od 100 metara. Na planinskom prijevoju Borova Glava na putnom pravcu Livno - Šuica, iz BIHAMK-a vozače upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Također, apeliraju na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani - Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin - Stijena - Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

NEMA KOMENTARA